Over Alwin van Ee

Alwin van Ee (1958) is internetondernemer, schrijver, hispanist en ex-vertaler.

Rood kwik (2005) is zijn thrillerdebuut, een misdaadroman met Ruben Sender in de hoofdrol. Eerder verscheen het korte misdaadverhaal ‘Een berg van steen’ in Als ik die dom niet had (2004). Alwin leverde drie bladzijden voor De Utrechtse Scheurkalender 2006. Van 2000 tot 2010 was hij secretaris van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs.

In het zomernummer 2006 van het cultureel gastronomisch magazine Bouillon! verscheen ‘Het venijn zit in de staart’, een spannend culinair verhaal, waarmee Alwin van Ee de Bouillon Verhalenwedstrijd 2005/2006 won. Zie www.bouillonmagazine.nl.

Alwin van Ee schreef artikelen en essays in o.a. het AD / Utrechts Nieuwsblad, Boekblad en Filosofie Magazine, zie Miguel de Cervantes.

Naast veel non-fictie vertaalde hij thrillers, zoals Havana Erfenis van de Cubaanse auteur José Latour, een aantal deeltjes van de The X-Files, Het kwade brein van Ignacio García Valiño, De rechtvaardigen van Sam Bourne.
Verder vertaalde hij drie boeken en artikelen van de Spaanse filosoof Fernando Savater en een standaardwerk over cultuurgeschiedenis van Peter Burke.